Пирин завърши 1:1 с елитния чешки тим Бърно в контролна среща, която се игра в Анталия. Благоевградчани са на лагер в Турция, като срещата бе част от подготовката на тима за втората част от полусезона.

Старши треньорът Стефан Грозданов заложи на следния титулярен състав: Макенджиев, Ризов, Попев, Георгиев, Митревски, Паланков, Наков, Коцев, Младенов, Воденичаров и Кондев. И двете попадения в срещата обаче паднаха след почивката, когато наставникът пусна в игра и Молдованов, Златковски, Сандански и Баес.

В 61-та минута на срещата Пирин поведе в резултата. След хубава атака за българите, и двойно подаване между Младенов и Воденичаров, вратарят Долежал изби удара на Воденичаров, но Младенов довкара топката в мрежата на съперника за 1:0.

Изравнителното попадение дойде в 74-та минута, когато влезлият като резерва Радинович реализира за 1:1 с удар от двайсетина метра.

До края на мача в игра за Пирин се появиха още Димиров, Цачев и Дюлгеров. Така в първата контрола на турска земя „орлетата” записаха равенство 1:1. Очаква се тази вечер в тима от Благоевград да пристигне и идващият на проби шотландски състезател Грант Кер, който бе забавен от тежките метрологични условия в Единбург.