Пирин Благоевград загуби от Вардар Скопие с 0:1 в международна контролна футболна среща, играна на стадион „Христо Ботев“. Гостите спечелиха заслужено, като особено през първото полувреме имаха преимущество.

Въпреки, че играха без няколко национали – македонци и арменци, гостите спечелиха, защото влязоха много по-добре в мача. Още в 1-та минута прострелно центриране от фаул на Спировски мина на сантиметри от страничната греда на Минев, а в 3-та минута страхотен удар от около 25 метра на Асани изненада вратаря на „орлетата“ и топката влезе в мрежата. До края на полувремето домакините, които също бяха без трима национали, трудно стигаха до вратата на Вардар.

На почивката и двамата треньори – Наджи Шенсой и Гоце Седловски, направиха доста смени. Даниел Генов и Маркиньос се включиха отлично за Пирин, но благоевградчани така и не успяха да вкарат гол. Най-близо до попадение бе Бенгюзов в 69-та минута, когато след голямо разбъркване не успя да отбележи гол.

Пирин

източник: Gong.bg

8 минути преди края на мача и Генов с левия крак от границата на наказателното поле не успя да намери вратата на Вардар.

В състава на македонците личаха имената на двама от емблематичните им футболисти – Аце Стойков, който е играл в Интер, и Горан Попов, който дълги години бе в „Динамо Киев и Уест Бромич. Забелязваха се и имената на трима футболисти, играли в България - Жоан Фелипе в ЦСКА, Стефан Спировски в Берое и Бобан Грънчаров в Ботев.

Пирин

източник: Gong.bg

За Пирин предстоят три поредни гостувания. Първото от тях е следващият петък на Локомотив Пловдив.