Отборът на Пирин победи Локомотив Мездра с 3:1 в мач от 25-тия кръг на А група. „Орлетата” бяха по-добрият отбор на стадион „Христо Ботев” и заслужено стигнаха до успеха, който бе техен първи от осем мача насам. За последно Пирин бе победил Литекс 4:1. Успехът бе и първи за тима от Благоевград на техния стадион.

Мачът започна с натиск на домакините, които обаче бяха неубедителни в завършващата фаза. Все пак в 35-та минута резултатът бе открит в полза на „орлетата”. Зоран Златковски бе оставен непокрит на далечната греда и след добро центриране на Дани Младенов, от няколко метра вкара за 1:0.

Още преди почивката, изходът на мача до голяма степен вече бе ясен, след като домакините удвоиха своята преднина. При една контраатака Драги Коцев изведе добре Борис Кондев и нападателят майсторски финтира Йордан Господинов и вкара в опразнената врата.

Изненадващо гостите върнаха шансовете си с гол в началото на второто полувреме. В 51-та минута точен бе Исмаил Иса, който от трудно положение, почти с гръб към вратата, се възползва от асистенция на Джоров и отклони топката в мрежата на Благой Макенджиев.

След гола, по-добрият отбор отново бе този на Пирин и футболистите на Стефан Грозданов заслужено стигнаха до трети гол. След точно центриране на Юлиян Попев, Зоран Златковски отбеляза с глава на празна врата, за да оформи крайното 3:1.

В класирането Пирин е на девето място с 36 точки, а Локо Мездра остава 14-и с 21 точки и продължава битката си за оцеляване.