Час преди първата си тренировка за годината Пирин привлече Янко Сандански от ЦСКА. Той се е разбрал да разтрогне договора си с „армейците” по взаимно съгласие и идва като свободен агент в родния си отбор.

Сандански е юноша на Пирин, въпреки че бе привлечен в ЦСКА от Септември Симитли. На първата тренировка на Пирин дойдоха две от звездите на ЦСКА Спас Делев и Иван Караджов. И двамата са юноши на благоевградчани, като Делев в все още собственост на Пирин.

Те изгледаха заниманието заедно с почти всички акционери на „орлетата” и около 50 фена. По традиция първото занимание на Пирин за годината започна с тържествен водосвет. Другите нови имена в отбора са Георги Фикиин от Пирин Разлог, Горан Гоцевски и Николай Димитров, който се завърна от Септември Симитли. Най-екзотичното попълнение безспорно е Майк Веснер. Той е юноша на Херта Берлин и е наполовина българин.

Подготовката на отбора включва два лагера – на Златни Пясъци и Анталия. По време на лагера край морето, Пирин ще премери сили със Спартак Варна и Калиакра. Резервен вариант е тимът на Шумен. До края на седмицата ще има повече яснота с кои отбори ще играе Пирин в Турция.