Отборът на Пирин Благоевград пристигна снощи в турския град Алания и започна подготвителния си лагер който ще продължи 18 дни.

"Настанихме се и от днес започваме тренировки. Много ни харесаха и условията в хотела и терените", коментира наставникът на "орлетата" Наджи Шенсой. Както още вчера стана известно отборът от Благоевград се настани в "Голд Сити"- хотелът от който в неделния ден си тръгна ЦСКА.

По време на лагера ще бъдат играни и доста контроли, тъй като благоевградчани не са играли още нито една проверка през този подготвителен период. Станаха известни имената на още два отбора с които те ще играят контроли в Алания.

На 3-ти февруари възпитаниците на Наджи Шенсой излизат срещу шампиона на Таджикистан Истиклол Душанбе. Това е сравнително нов отбор, който е създаден през 2007 година, но спечели вече 4 шампионски титли и 5 суперкупи на Таджикистан. 

На 8-ми февруари Пирин Благоевград ще премери сили и с грузинския Сабуртало. Грузинците влязоха този сезон в елита на своята страна. Миналата година по това време играха контроли в Алания с българските Хасково и Монтана.

За  31-ви януари е сигурна проверката с елитния полски Подбешкидже. Двата отбора са в един и същи хотел и тренират на съседни терени.

Стефан Дамянов, специален пратеник на Gong.bg в Турция. Със специалното съдействие на Евима футбол


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS