Пирин спечели важни три точки, след като надделя с 2:0 при домакинството си на Берое от 24-я кръг на А група и по този начин „орлетата“ се отдалечиха от зоната на изпадащите, а и отказаха старозагорци от мераците им за участие в Лига Европа.

Домакините поведоха още в 3-та минута, когато след изпълнение на пряк свободен удар отдясно на Тони Костадинов, кълбото попанда в Руслан Иванов, който стреля опасно, но Теменлиев спаси, след което Иван Цветков стигна първи до отбитата топка и я прати в мрежата за 1:0.

Футболистите на Пирин имаха надмощие през първото полувреме и в 38-та минута Иван Цветков отправи хубав удар от 25 метра, но вратарят Теменлиев демонстрира невероятен рефлекс и изби в ъглов удар.

През второто полувреме футболистите на Берое се опитаха да изравнят резултата, но пропуски направиха Владислав Златинов и Евгени Йорданов.

В 70-та минута Владислав Златинов стреля много силно с десния крак от наказателното поле и нацели страничната греда, но от външната страна.

Играчите на Илиан Илиев се хвърлиха в атака в последните минути на мача и това отвори пространство пред домакините, които отбелязаха втори гол в 83-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на старозагорци топката попадна във Веско Стойков, който с премерен удар вкара втори гол за Пирин.

След тази победа Пирин се изкачи на 12-о място с актив от 21 точки, а Берое остана на седма позиция с 36 точки.