Пирин постигна много важна домакинска победа с 3:0 срещу Монтана в мач от 20-я кръг на А група.

„Орлетата” имаха надмощие от самото начало на двубоя и успяха да поведат в 44-та минута, когато след страхотна така, Антон Карачанаков бе изведен от Иван Цветков очи в очи с Левашки и вкара за 1:0.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени, в 50-та минута Иван Цветков центрира от фаул в наказателното поле на Монтана, след което последва удар с глава на Митревски, а топката облиза напречната греда, но излезе в аут

В 56-та минута след каскада от финтове на Карачанаков, той центрира, Левашки хвана топката на гол линията, но я изпусна и тя тупна зад линията. Никола Попов обаче не видя ситуацията и не зачете гол за Пирин.

Три минути по-късно в 59-та минута Иван Цветков изведе Крум Бибишков изведе сам срещу Левашки и нападателят на Пирин вкара дебютния си гол за благоевградчани.

Домакините получиха право да изпълнят дузпа в 86-та минута, след като Николай Николов свали Митко Илиев в наказателното поле на Монтана и съдията Никола Попов посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Иван Цветков.

След тази победа Пирин се намира на 15-о място с актив от 15 точки, а Монтана остана 11-а позиция с 22 точки.