Пирин постигна минимална победа над Беласица в мач от осмия кръг на А футболна група. Единственото попадение в мача дело на Марио Метушев, който се разписа в 47-та минута. Една преди края обаче голмайсторът си изкара червен картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

Първото полувреме на двубоя на стадион „Цар Симуил” в Петрич бе много скучно, а футболът отстъпи мястото си на груба игра, осеяна с нарушения и неспортменско поведение. В 25-та минута след поредица от фаулове футболистите на двата отбора влязоха в конфликт помежду си и настана меле на терена. Съдията Ахмед Ахмед показа жълт картон само на Наков, но после предупреди официално Стойчев от Пирин и Ду Бала от Беласица. Общо 8 жълти картона бяха показани в срещата, като 5 от тях реферът вдигна през първата част.

Минута преди почивката Стойчев пропиля добър шанс да открие резултата за гостите. Той остана сам пред вратата на Бахтерлиев и вместо да стреля от границата на наказателното поле, реши да комбинира със свой съотборник, но това време бе достатъчно на петричани да реагират и да запазят вратата си чиста.

Второто полувреме започна много динамично, като още в 47-та минута Дюлгеров пропусна чудесна възможност да се разпише. Младият футболист засече топката от непосредствена близост, но стражът Чавдаров улови. Метушев наказа грешката на домакините секунди по-късно, вкарвайки за 1:0. До края на мача продължиха да валят картони и нарушение, като в 89-та минута авторът на единствения гол в срещата бе изгонен с директен червен картон заради удар без топка срещу Николов.

Със спечелените три точки Пирин събра 16 точки в актива си и заема трето място в класирането на А група, но може би временно, защото на четвърто и пето с по 14 точки са съответно Литекс и Локомотив. Двата отбора играят един срещу друг днес от 19 часа на Градския стадион в Ловеч. Беласица пък е на 13-о място със 7 точки.