Пирин представи официално новия клубен сайт. Главният мениджър Иво Котев показа и новите екипи на отбора „Пума”.

Очаква се през тази седмица на проби в отбора да пристигнат двама южноамериканци, като до петък ще има яснота дали става въпрос за аржентинци или парагвайци.

На проби в отбора от сряда ще бъде още един македонец. 26-годишният Иле Поцев , който за последно е играл във Вардар Скопие, а преди това и в Австрия. Той е полузащитник

От другите четирима македонци, които тренираха цяла седмица с Пирин ще остане само Ивица Илиев, а другите трима ще бъдат освободени преди двете контроли, които са планирани за тази седмица. Първата от тях е в сряда от 19 часа на стадиона в Разлог срещу местния Пирин, а втората също от 19 часа в събота срещу Велбъжд (Кюстендил) в Бобошево.

Веднага след това започва подготвителният лагер на отбора в град Белица, където благоевградчани ще останат през следващите две седмици.

Фенклубът на Пирин пък излезе с официална декларация, с която призова клубното ръководство да не привлича двамата братовчеди Хазурови от Литекс и Георги Даскалов, които са нежелани от ултрасите на стадион „Христо Ботев”.