Отборът на Пирин Гоце Делчев победи с 4:2 Монтана в мач от 23-я кръг на А група. Точни за неврокопчани бяха Любомир Витанов, Петър Лазаров, Веско Марчев и Марио Близнаков. За гостите попаденията бяха дело на Венци Иванов и Йордан Георгиев от дузпа.

Домакините поведоха в 34-ата минута на мача. Тогава след центрирана топка се получи разбъркване в наказанието поле на Монтана, Хазуров макар и паднал на терена се пребори за топката, подаде към Любомир Витанов, който се разписа за 1:0.

Радостта на неврокопчани продължи точно 2 минути. В 36-ата минута Монтана изравни след като Венци Иванов получи великолепен пас от Дани Младенов. Той остана сам срещу Абди Абдиков и направи 1:1.

През второ полувреме зрителите станаха свидетели на още цели 4 гола. В 60-ата минута, точно след час игра, Веско Марчев направи добър пробив в наказателното поле от ляво, след като преодоля двама противници, върна топката към точката на дузпата, от където Петър Лазаров я заби в мрежата на гостите. 3 минути след това Веско Марчев изскочи изненадващо и с хубав удар по земя направи 3:1.

В 79-ата минута Монтана получи право да изпълни дузпа, след като бранител на Пирин бутна в гръб Дани Младенов след един корнер. Зад топката застана Йордан Георгиев, който бе безпогрешен за 2:3.

Крайното 4:2 бе оформено в 85-ата минута. След лошо върната топка към Цветковски, вратарят изчисти напред, топката попадна в бранител на Монтана, той я отигра така, че я свали на Марчев. Последният пусна хубав пас към Марио Близнаков, който се разписа за 4:2.

След тази победа Пирин е 10-и с 27 точки, докато Монтана е последен, 16-ти с актив от 13 пункта.