Отборът на Пирин победи с 3:1 Локомотив Пловдив в контролна среща с благотворителна цел, която се игра на стадион “Христо Ботев”. Двата тима си размениха по няколко положения още в началните минути на мача, но в 11-та домакините поведоха в резултата. След изпълнение на фаул отляво на атаката, топката бе центрирана в наказателното поле на Локомотив Пд, където най-съобразителен се оказа защитникът Митревски, отбелязал първия гол за 1:0.

“Смърфовете” подложиха на натиск вратаря на “орлетата” Митев в 37-та минута, но и трите последователни удара бяха отразени от сина на бившия страж Мирослав Митев.

Малко преди почивката обаче Пирин зарадва своите привърженици, повеждайки в резултата с 2:0. Вратарят на гостите Тодоров се размина с една топка, тя попадна във Владислав Стойков, който я вкара в опразнената врата.

След почивката Неделчо Матушев пусна изцяло нов състав. Първите 45 минути Тодоров, Марчев, Кавдански, Дойкич, Баринетос, Витанов, Сандански, Кики, Коцев, Дюран и Йордан Тодоров. След почивката се появиха още Лучини, Георгиев, Лазаров, Златински, Раймонди, Крачунов, Родригес, Ю.Бенжелюн, Мастагарков и Ерош.

След почивката Локомотив Пд съживи играта си и направи няколко много добри атаки, които доведоха до резултат в 66-та минута. Раймонди засече центриране отдясно на Здравко Лазаров и прати с хубав шут топката зад Митев за. Локомотив намали резултата на 1:2. В самия край на мача, в 88-та минута младият Мики Орачев, който е само на 14 години, реши двубоя с гол за 3:1 след изстрел от упор.

Срещата бе организира с цел осигуряване на средства за лечението на 14-годишния Стойчо Ангелов, който е син на общинския съветник Данко Ангелов. И двамата имат рак на белите дробове. Всички мачове от подготовката на отбора пък са с благотворителната цел в помощ на момчето. На всеки от двубоите ще има организирани специални каси, в които желаещите да помогнат на семейството могат да предоставят даренията си. Всеки, който желае да помогне на д-р Данко Ангелов, може да го направи на дарителската му сметка:

BG 81UBBS80021019807330

Дарителската сметка на сина му е:

BG 85UBBS80021019921330.