Ръководството на елитния Пирин Благоевград отказа оферта от 100 хиляди евро за капитана на отбора Светослав Дяков. До късно снощи представители на белоруския Гомел водиха преговори с ръководителите на благоевградския клуб, които обаче прецениха, че офертата е твърде малка за капитана на тима, който е и бивш младежки национал.

След като клубните шефове поставиха за цел участие в турнира УЕФА Интертото и във вторник бе направена и официалната заявка за това БФС, от спортно-техническия щаб бе преценено, че Дяков е нужен на отбора.

Със сигурност обаче напуска Димитър Наков, който договори личните си условия с казахстанския Иртиш. Бившият бранител на Славия ще подпише договор с една година, като Пирин Благоевград ще получи компенсация, тъй като Наков парафира през есента договор с Пирин, но клубните шефове му бяха обещали да не го спъват при трансфер в чужбина. Освен Наков договор с казахстанския тим за една година подписа и бившето орле Георги Даскалов, който за последно през есента игра във Велбъжд Кюстендил.

Днес Пирин ще изиграе и втората си контрола срещу Локо Пд на стадиона с изкуствено покритие в Сандански.