Доста клубове от „А” и „Б” група, сред които със сигурност е и Пирин Благоевград, не са покрили изискванията на Лицензионната комисия към Българския футболен съюз, съобщава сайтът E-79.com. Тяхната съдба ще стане ясна на по-късна дата, уточняват от електронното издание.

По-рано днес, в ефира на Дарик радио, шефът на комисията Красин Кръстев разкри, че всички отбори, които са кандидатствали за лиценз за участие в Европа са били одобрени.

Клубовете, които днес не са получили лиценз могат да обжалват до 15 юни. Ако те не уредят документите си, това може да доведе до сериозни размествания в състава на двата професионални ешелона на българския футбол. Че отборът на Пирин не е получил лиценз, става ясно от факта, че изпълнителният директор на „орлетата” и собственик на мажоритарния пакет акции Емил Наков към днешна дата не се е споразумял с футболистите, които осъдиха клуба за 60 000 лева за разсрочено плащане. Това са Ради Михов, Тодор Паланков, Мирослав Тодоров, Кирил Чоабанов, Атанас Николов, Георги Георгиев и Андрей Стоев.

Второ в документите липсва счетоводна експертиза на клуба и банкова гаранция за покриването на задълженията към НАП, които възлизат на 156 000 лева. Така съдбата на любимия отбор на хората от Пиринския край ще стане ясна след две седмици.