Пирин Благоевград направи 0:0 с арменския Ганджасар в последната си предсезонна контрола. По този начин „орлетата“ останаха без загуба в летните контроли. Това бе първият мач, който се игра на стадион „Христо Ботев“ за този подготвителен период и бе официално представяна на футболистите на Пирин пред феновете в Благоевград. „Орлетата“ играха за първи път и с новата екипировка. Колкото до самия двубой, получи се много здрав мач с малко положения и пред двете врати. И двата отбора играха твърдо и много здраво.

По интересните неща бяха преди почивката, когато Антонио Хаджииванов и Мартин Тошев пропуснаха двете най-добри положения за домакините. Ударът на Тошев от воле мина на сантиметри от страничната греда.

В 43-та минута при една наглед безобидна ситуация вратарят на арменците Петрозян и Мартин Тошев се спречкаха, двата отбора се награбиха, през следващите няколко минути футбол не се игра и главният рефер Александър Костадинов вдигна червени картони и на двамата.

След почивката домакините продължиха да бъдат по-активният отбор, докато гостите от Армения се бяха прибрали в своята половина, рядко минаваха центъра и логично мачът завърши при нулево равенство. В края на срещата първите си игрови минути с фланелката на Пирин записа и Маркиньос.

Около 600 души изгледаха последната контрола на отбора, сред които бяха кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на ОбС Радослав Тасков. 

От ръководството на отбора преди мача съобщиха, че цената на билетите за срещите от „А“ група ще бъде 5 лева. От сряда започва и продажба на абонаментни карти. Цената им за сезона 2015/16 ще бъде 65 лева.