Пирин победи съвсем закономерно Спортист Своге с 2:0 в среща от 9-я кръг на родния шампионат. Срещата се игра на стадион „Осогово” в Кюстендил, но категорично играчите на Наджи Шенсой изглеждаха и играеха със самочувствието на домакини, тъй като владееха положението почти през целия мач.

Още през първото полувреме „орлетата” си осигуриха комфортната преднина от два гола. След почивката Спортист опита да наложи натиск, но така и не сътвориха нищо по-опасно пред съперниковата врата, за да се върнат в мача.

Първото попадение в мача падна още в 24-та минута на срещата. Даниел Пеев центрира от фаул, а Даниел Младенов разстреля вратаря на Спортист Своге за 1:0. По идентичен начин се получи и вторият гол, но по другия фланг на атаката. В 37-та минута Отново Даниел Младенов се разписа за 2:0 с глава, след центриране на Дани Пеев, но този път преди да влезе в мрежата топката се удари и в гредата.

Малко преди почивката Дани Младенов се размина с хеттрик. След грешка на защитниците на Спортист, той остана очи в очи с вратаря, но от 5 метра стреля на сантиметри от страничната греда.

Въпреки направените смени след почивката и по-активната игра в началните минути на второто полувреме, Спортист така и не можа да покаже възможностите си, благодарение на които да стигне до нещо повече от загуба в този мач.

През втората част Пирин продължи да води мача, като с пропуски се разписаха Кондев, Дани Пеев и Георги Георгиев.

В крайна сметка след спечелените три точки „орлетата” се изкачиха до 6-та позиция с 12 точки, но преди да са се изиграли всички срещи от кръга.