Пирин победи с 2:0 Сливен в първата среща от предпоследния за есента 14-и кръг в А група. Заради продължаващия ремонт на стадион Христо Ботев в Благоевград, срещата се игра на стадион Осогово в Кюстендил.

Орлетата бяха по-добрият отбор и заслужено спечелиха трите точки. Възпитаниците на Стефан Грозданов, който печели първите си два шампионатни мача начело на зелените, откриха резултата още в осмата минута.

Даниел Пеев центрира отдясно, в наказателното поле Тодор Паланков отклони с глава, за да стигне топката до Борис Кондев, който със задна ножица заби изключително красив гол за 1:0.

До края на първото полувреме Кондев направи и два сериозни пропуска, като едната ситуация опита да вкара със странична ножица, но за разлика от изпълнението при гола не успя.

Най-доброто положение за гостите преди почивката бе в 36-ата минута. Благой Макенджиев излезе напред, за да боксира топката при опасно центриране, кълбото попадна в Илия Илиев, след чийто удар Георги Георгиев трябваше да чисти от аутлинията.

Пирин реши мача във втората минута на втората част, когато след центриране отдясно защитата на гостите не изчисти добре топката, тя попадна в Борис Галчев, който от въздуха от 18 метра направи вратаря на войводите Евгени Караманов безпомощен за втори път в срещата.

Преднината от два гола на благоевградския тим успокои двубоя и второто полувреме просто се доигра.

С трите точки Пирин се изкачи на шестото място в елита с 21 точки. Сливен е под чертата – 14-и с 11 точки.