Пирин ще се изправи срещу тимове от пет различни държави в контролните си срещи на турска земя.А може би и шест. Общо шест контроли ще изиграят орлетата по време на подготвителния лагер в Турция. Пет от контролите са вече ясни, а за шестата ще се избира межди два съперника. Почти сигурно тази проверка ще бъде с шампиона на Таджикистан - Истиклол, но тя все още не е потвърдена. Първата проверка е на 29.01 с двубой срещу румънския Волунтари. Румънците през този сезон влязоха в елита на своята страна. По време на своя лагер румънците ще играят и с Монтана. На 31.01 е мачът Пирин – Подбескидзе (Полша), като поляците са в един хотел с орлетата - "Голд сити". Днес полският отбор ще премери сили и със Славия от 15.00 часа.

На 03.02 Пирин ще играе срещу един от двата сръбски тима - Раднички Ниш или Нови Пазар. На 4 февруари е фиксиран мач с Каспий Актау от Казахстан. На 7-ми е двубоят със Сабуртало/ Тбилиси/, а последния мач в Турция ще е отново с казахстански отбор – Окжетпес Кокшетау на 10.02. Възпитаниците на Наджи Шенсой така и не успяха да изиграят контрола на българска земя и ще наваксат в Турция.

"Доволен съм много и от условията и от хубавото време. Нямаме контузени ,момчетата тренират с много настроение. Радвам се ,че вече са уредени и добри отбори за контролите ни. С две думи - всичко е наред", завърши колоритния наставник.

Стефан Дамянов, пратеник на Gong.bg в Турция. Със специалното съдействие на Евима футбол


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS