Пирин и Миньор завършиха наравно 1:1 след мъжка битка в югозападното дерби от осмия кръг на А група. В интересен и оспорван двубой, хиксът бе най-логичният резултат, след като и двата състава нямаха твърде много голови положения. Точката не извади Миньор от зоната на изпадащите, и перничани остават предпоследни с четири точки, докато Пирин има осем, и е на 11-та позиция.

Първото полувреме не се отчете с нищо особено опасно, като единствено грешка в отбраната на Миньор можеше да се окаже фатална в 36-та минута. Тогава при една върната топка към Иво Иванов, той се подхлъзна, и едва изпревари връхлитащия Костов и с крак изби.

След почивката нещата бяха далеч по-вихрени, а след направените смени, феновете на двата отбора станаха свидетели и на много интригуващи ситуации. Резултатът бе открит в 65-та минута, като гостите поведоха. Любо Витанов се разписа, след като получи добър пас и с плътен удар прати топката в мрежата на Благой Макенджиев.

Младият талант на Пирин Станислав Костов не успя да изравни в 76-та минута, когато отново Иво Иванов бе блестящ на вратата си. Костов обаче се реваншира в 80-та минута, когато отправи страхотен удар от границата на пеналта, топката се отби в гредата, после в гърба на Иво Иванов и влезе във вратата за 1:1.

Миньор извърши две смени в оставащите 10 минути, като първо в игра влезе нападателят Румен Рангелов, но явно предпочел да съхрани точката, накрая Стойчо Стоев заложи на откровена дефанзивна промяна, вкарвайки защитник за нападател. В крайна сметка замисълът му успя и перничани си тръгнаха с точка от Благоевград.

Миньор продължава стабилните изяви, и след пет поредни загуби на старта на шампионата, вече е с два мача без поражение. Пирин пък взе пет точки от последните си три срещи и също се намира в добра серия.