Пирин и Локомотив Пловдив завършиха 1:1 в мач от 11-я кръг на А група, който се игра пред около 2000 зрители на стадион „Христо Ботев” в Благоевград.

Гостите можеха да поведат в резултата още в 12-та минута, когато Том центрира в наказателното поле на Пирин, след което Абушев засече топката с глава, но тя срещна напречната греда на вратата на Макенджиев.

Последваха две опасности пред вратата на Локомотив, но Лучини отрази удар на Кондев, а след шут на Костов топката мина в страни от вратата на италианския страж.

В 43-та минута Златковски центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Кондев стреля с глава, но Лучини спаси.

Минута по-късно Пирин поведе в резултата, след като Кондев стреля от около 18 метра и прати топката в долния десен ъгъл под плонжа на Лучини за 1:0.

Локомотив Пловдив изравни резултата в 65-та минута, когато Ерош центрира от фаул в наказателното поле на Пирин, където Абушев засече топката с глава и я прати във вратата на Макенджиев за 1:1.

Домакините завършиха мача с човек по-малко, след като в 85-та минута Башлиев падна в наказателното поле на Локомотив и съдията Ангел Ангелов го изгони с втори жълт картон.

След това равенство Локомотив Пловдив заема седма позиция със 17 точки, а Пирин остава на единадесето място с 10 точки.