Французинът Албин Ходза-Алба сложи край на спекулациите, че ще напуска Пирин Гоце Делчев. Французинът дори ще влезне в групата за мача с Левски в неделя. През седмицата той се е срещнал с шефовете на клуба и са се разбрали да остане в отбора. Още повече, че Алба има договор и за тази година с неврокопчани. По ирония на съдбата през пролетта именно в мача с Левски Алба се контузи още в 17-ата минута и пропусна почти всички мачове до края на сезона.

Срещу сините ще играе и Любо Витанов. Той изтърпя наказание от 1 мач за червения си картон срещу Локомотив София и сега ще бъде на разположение на Минчо Минчев.

Именно срещу Левски през пролетта неврокопчани спечелиха единствената си точка у дома срещу отбор от челната петица, а Витанов тогава вкара гола от дузпа. Единственият проблем за неврокопчани обаче е състоянието на централния защитник Димитър Пиргов. Бранителят, който бе избран и за футболист №1 за 2012 г. от феновете, получи контузия още в мача срещу Локомотив София, която обаче усложнил и пропусна почти всички тренировки през седмицата. За него ще се преценява буквално в последния момент в зависимост от състоянието му. Ако не бъде възстановен, вместо него в центъра на защитата с Гуцев ще си партнира Николай Николов.

Със сигурност за мача ще има и засилена полицейска охрана въпреки, че днес до обяд от Левски все още официално не бяха направили заявка за билети. Причината е че привържениците на сините бойкотираха гостуването в първия кръг на Ботев Пловдив, разочаровани от слабите мачове на отбора напоследък.