Фаталното число 13 избраха за старт на подготовката си в тимът на Пирин Гоце Делчев. Междувременно неврокопчани освободиха Зефир Катунчив и Димитър Куршумов, като за сега се въздържат от обявяването на нови имена в състава. Интересното е че през последните 2 години Катунчев на два пъти е освобождаван от тима и на два пъти е връщан в него.

„Спрягания за сигурно ново попълнение при нас Ели Маркес, само подържа форма с отбора, и още няма ясното около бъдещето му. Не съм чувал да идва в тима и синът на Емил Кременлиев Георги. За него знам само че е играч на Оборище Панагюрище. Събираме е на 13-и юни и тогава ще решаваме за нов треньор и за лагера в Банско. За сега приоритет за нас си остана изграждането на терена на стадиона в Гоце Делчев, за да може да получи лиценз за новия сезон”, сподели Антонио Сакаджийски, председател на УС на клуба от Гоце Делчев.

Стана ясно и че 8 са планираните контроли за тима преди старта на новия футболен сезон.

Спортно-техническият директор на ПФК Пирин Иван Близнаков сподели, че до момента са уточнени три контролни мача, с Лудогорец на 23 юни, с Черноморец на 26 юни и с Черно море на 29 този месец.

Водят се преговори за попълване на цифрата от останалите контролни мачове с местни отбори, както и такива, които се очаква да проведат лятната си подготовка в региона.