Отборът на Пирин Гоце Делчев успя да се наложи над Ботев Враца с 2:1. Двубоят бе от 17-я кръг на А група и бе изгледан от около 2000 зрители.

Точни за тима от Гоце Делчев бяха Алба и Хазуров. За Ботев с попадение се отчете Якимов.

В началото на срещата двата тима си размениха по няколко атаки. В 8-ата минута след добре центрирана топка от Якимов, вратарят Юсев увисна, топката попадна в краката на Николай Христов, който стреля, но право в ръцете на вратаря. Последваха още няколко хубави възможности и за двата тима.

Така постепенно се стигна до 33-ата минута, когато Пирин поведе в резултата. След пряк свободен удар за Пирин, топката попадна във връхлитащия Алба, който бе безпогрешен за 1:0. По-малко от 10 минути след тази ситуация една отбита топка попадна на крака на Якимов, който от воле се разписа за 1:1. В самия край на полувремето Пирин можеше да излезе отново напред, но ударът му срещна напречната греда.

Любопитни ситуации не липсваха и през вторите 45 минути. В 63-ата минута Близнаков изпълни фаул и Хазуров от 3-4 метра мушна топката във вратата за 2:1. Това попадение доведе до някои протести на врачани и Ангелов получи жълт картон.

Четири минути след тази ситуация при отсъден фаул Лазаров изпълни бързо, като подаде към Близнаков. Съдията настоя ситуацията да бъде преиграна, а в същия момент Жайро удари без топка Близнаков и получи директен червен картон. В самия край на мача и Пирин остана с човек по-малко – Витанов извърши тактическо нарушение. Съдията му вдигна втори жълт и респективно червен картон.

След този двубой Пирин е 8-ми с 21 точки, докато Ботев Враца е 10-ти с 16 пункта.