Ръководството на Пирин Гоце Делчев бе неприятно изненадано от тиранжиранат новина, че раздялата с Николай Николов, Любомир Витанов и Румен Лапантов е била следствие на това, че те не са издържали проверка с детектор на лъжата. От медиите клубните шефове разбраха, че са правили такава проверка, но реагираха веднага по повод на невярната новина.

„Не знам по какъв повод се е появила информацията. Просто източниците на тази информация са заблудили медиите, за които е съвсем нормално да търсят новини и сензации, за да поддържат висок рейтинг. В случая обаче, някой за пореден път се опитва да хвърли кал върху Пирин и Гоце Делчев като цяло. Още от самото начало на нашето участие в „А” група се радваме на подобно „внимание” и кой ли не се упражнява на наш гръб. Явно пречим на някого, и то много. Може би има и такива, които търсят внимание и искат да са значими,  като не могат да намерят друг начин, си измислят разни клевети и истории като ги дават на медиите или просто си клюкарят. Изговориха се какви ли не неща около нашия отбор, сега вече се обърна внимание към отделни играчи. Това вече стигна твърде далеч. Не смятам, че е правилно и почтено да се петни името им и да се намесват в подобни скандали. Приписва им се някаква вина, без да се мисли за това, че те са хора и че в крайна сметка се хвърля петно върху тях, че си изваждат хляба с футбола, а подобна неистина слага петно върху тези играчи. Какво има в това, че сме се разделили с тях? Нима Пирин е първият клуб, който прекратява договорите с някои футболисти? Не е, но трябва да се търси някаква причина и тя не трябва да бъде обикновена. Разделихме се с тях по взаимно съгласие и толкова. Не е нужно да обясняваме причините, приемете, че е имало несходство в характерите и непреодолими различия, а пък да говорим за детектор на лъжата идва твърде много в повече. За какви съмнения в манипулиране на мачове става дума? Следващия път може да ни замесят, че участваме в конспирация и сме виновни за световното затопляне. Според мен обаче, тези които са дали тази информация дължат извинение на Николай Николов, Любомир Витанов и Румен Лапантов,” коментира председателят на УС на клуба Антонио Сакаджийски.

„Какви са тези полицейски изпълнения, какви полиграфи? Това са пълни измишльотини и глупости! Явно съм бил на детектор на лъжата, без да знам самият аз. Какви конспирации? Няма никаква драма, разделихме се просто по взаимно съгласие. Явно някой се опитва по някакъв начин да хвърля кал по нас и по отбора. Не знам какви дивиденти извлича, но не е честно да се пускат такива измислици. Какво да коментирам повече?” коментира Любомир Витанов, а към думите му се присъединиха Николай Николов и Румен Лапантов.