Благоевградския Пирин спечели първата си победа по време на лагера в Турция. Днес „орлетата” победиха с 1:0 беларуския Шахтьор Солигорск. Единственото попадение в срещата отбеляза Зоран Златковски през първото полувреме на двубоя. Нападателят бе точен в 39-ата минута. Той се възползва от подаване на Демиров, финтира бранител на беларусите и с хубав удар отбеляза.

Преди попадението още две възможности пропиляха Кацимерски и Златковски. Жълт картон пък получи намиращият се на проби в Пирин парагваец Уго Баес за разкарване на топката.

През втората част Стефан Грозданов пусна в игра напълно нова единадесеторка, която имаше още няколко положения за гол. Изгодни голови възможности пропуснаха Драги Коцев, Благой Наков и Попев. В 75-ата минута Кондев стреля опасно, но топката кацна върху гредата и излезе в аут. Само след две минути Кондев центрира, но Воденичаров с глава прати топката в аут.

Десет минути преди края на двубоя в игра за Пирин се появи и Даниел Младенов, който сериозно раздвижи атаката. Той имаше и две изгодни голови положения само за три минути. Първо след добър самостоятелен пробив и последвал шут вратаря спаси, а после Младенов стреля от границата на наказателното поле, но отново нямаше шанс.