Стражът на Берое Илко Пиргов заяви след успеха над Литекс с 3:1, че ловчанлии не са изненадали заралии с нищо. Той коментира, че последните мачове за старозагорци за били по-напрегнати заради залога им и изрази надежди той и колегите му да се представят по отличен начин и срещу Ботев.

"Според мен като, че ли малко по-голямо беше напрежението в този двубой, в смисъл зарядът, който имаше. Но съм щастлив, че спечелихме и то абсолютно заслужено. Литекс не ни изненада с нищо, само изритани топки и разчитаха на високия си централен нападател, които да ги отклонява наляво и надясно. Заслужена победа на нашият отбор", започна Пиргов.

"На нас последните ни няколко мача са все такива, трябваше да ги вземем на всяка цена. Щастлив съм, че показахме характер и успяхме да ги вземем, въпреки че понякога не се получават нещата на терена и става трудно, в края на сезона и умората си казва думата. Но мисля, че се справяме с напрежението, днес го показахме и успяхме да спечелим този важен мач за нас", каза още Пиргов.

"Надявам се да продължим с добрите игри. Сега предстои още по-важен мач – с Ботев  у дома. Надявам се да продължим с добрите игри и с малко късмет и спортен шанс да спечелим този двубой", завърши Пиргов.