Наставникът на Ботев Енрико Пичони определи 20 футболисти, които ще вземе на режим преди дербито срещу Локо Пд утре. От тях в деня на мача ще отпаднат двама. Причината за по-голямата група е, че до последния момент италианският специалист няма да знае, дали ще може да разчита на контузените Густав Бахойен и Ален Карлет. Двамата са в разширения състав, но Пичони не е оптимист за състоянието им.

„Шансът Густав да играе е минимален. Мога да кажа, че на 99% той ще пропусне мача. Много ми се иска да видя в центъра на защитата него и Ола, но досега все се получава така, че не мога да разчитам на двамата едновременно. Карлет е по-добре, но искам да съм сигурен, че ще издържи. Не желая да рискувам с включването на двамата, ако не са напълно готови. Те са много важни за нашия отбор и ако се контузят пак няма да мога да разчитам на тях дълго време”, коментира възпитаникът на школата „Коверчано”.

Както се и очакваше двубоят срещу Локо Пд поради контузия пропуска вратарят Венци Велинов. Резерва на Бриньоли ще бъде Румен Попов.

Ето и всички 20 играчи, от които Пичони ще определи групата за пловдивското дерби.

Лука Бриньоли, Румен Попов, Чудомир Григоров, Фабио Тинаци, Даниел Ола, Густав Бахойен, Чиро Сириняно, Марко Д’Арженио, Марко Ди Паоло, Васил Василев, Максимилиано Брици, Васил Кочев, Илиян Йорданов, Димитър Витанов, Ерик Кабу, Алберто Ребека, Емануеле Морини, Ален Карлет, Джилберто Дзанолети, Иван Караманов.