Наставникът на Ботев Пловдив Енрико Пичони отново се оплака от съдийството при загубата с 1:2 от Славия в мача от 7-ия кръг в А група. И миналата седмица след двубоя в Ловеч италианският треньор коментира, че реферите свирят с двоен аршин.

Ето какво сподели Пичони на пресконференцията след края на срещата:

Много ми е трудно да коментирам такъв мач. Момчетата се раздадоха на максимума на възможностите си. Дори и отгоре. Тръгнахме добре, с чисто голово положение, но пропуснахме да го реализираме. След това нашият вратар сбърка и ни вкараха.

Поиграхме футбол, но в крайна сметка точките са най-важни.

Нещо, което ми се иска да видя, е поне един мач да изиграем при равни условия с нашия противник. Не искам подаръци от никого, но и в Ловеч миналата седмица го казах – така не може. Днес имаше поне 10 ситуации, при които, ако бяхме в Италия, главният рефер щеше да даде жълти картони на играчи на Славия. Не искам да коментирам тези неща. Искам само да уважават отбора ни.

Всеки може да сгреши, не искам да обвинявам съдията. По-скоро трябва да бъдат прилагани еднакви критерии и към двата отбора. Засадите, фауловете и така нататък. Без да обвинявам никого, просто коментирам това, което виждам отстрани.

Аз нося отговорността за играчите и за представянето на отбора на терена. За всичко друго свързано с клуба трябва да питате други хора.

Ако един треньор взима дадени футболисти, той го прави единствено, за да се опита да подобри качеството на отбора. Сега просто нямам на разположение нападател, който да умее добре да завършва атаките. Аз пускам в игра всички играчи, които са показали нужното ниво през седмицата. Днес играха и българи. Не става въпрос за делене на българи и чужденци. Който през седмицата докаже способностите си, ще играе в официалните мачове. Не мисля, че това, което се изписа по медиите – за футболисти аматьори – е много коректно. Това се вижда и на терена.

Трябва да благодаря на феновете, които подкрепят отбора в този труден момент. Очаквах такова нещо, но като го видях днес на стадиона, наистина ме побиха тръпки, напомни ми на времето, когато и аз бях футболист.