Мениджърът Петър Заберски е шеф на мениджърското звено приблежено до собственика на Левски Тодор Батков. Потърсихме Заберски да потвърди новина на Гонг и той я потвърди, но каза и още интересни новини. Ето и целия разговор с мениджъра:

- Г- н Заберски, научихме шокираща новина. Левски на крачка от договор с Диего Тристан от Майорка. Може ли да потвърдите тази новина?

- Имаше преговори с този футболист. Подробности не мога да ви кажа. Но в интерес на истината нещата отиват повече да не станат, отколкото да станат. Нямаме окончателен отговор, че няма да станат или ще станат нещата. Това е, което мога да ви кажа

- Можем ли в бъдеще да очакваме гръмко име, не само като преговори, но и като факт?

- Желанието на Т. Батков, Наско Сираков, К. Баждеков и най-вече на Станимир Стоилов е да има класни футболисти в отбора. Затова в Левски не се прави селекция на килограм. Правим всичко възможно да удовлетворим желанието на треньора. Собственикът е готов да привлече добър, много добър играч на Герена, но спортнотехническото ръководство трябва да прецени, нужен ли е дадения играч.

- Има ли възможност за продаване от Левски?

- Не мога да ви кажа детайли. Водят се преговори за продажбата на няколко футболисти. Докъде ще стигнат нещата е въпрос на време и договорки.

- Да завършим разговора ни с това, с което започнахме. Диего Тристан има възможност да заиграе в Левски?

- Преди дни имаше контакт и бяха много топли нещата. Днес или утре ще имаме окончателен отговор. Но нещата отиват повече да не станат, отколкото да станат, защото финансовите параметри са много сериозни за българската действителност.

- Готов ли е Тодор Батков да даде големи пари за големи футболисти?

- Абсолютно. Готов е да даде сериозна сума, за да привлече сериозен играч на Герена.