След равния мач с Лудогорец се надявам срещу Литекс да се върнем на пътя на победите. Това заяви старши треньорът на Ботев Петър Пенчев относно предстоящото домакинско на "канарчетата" на тима от Ловеч в неделя в мач от първата шестица на "А" група.

“Измина доста дълъг период без официален мач. Готвихме се в намален състав. Имахме трима младежки национали. Момчетата тренираха отговорно и оползотворихме времето в пауза по-най-добрия начин. Предстоящият ни съперник Литекс играе добър и комбинативен футбол, разполага с млади и перспективни български играчи и класни чужденци. Смятам, че ще се получи добър мач", каза Пенчев.

“Много съм щастлив от интереса на феновете към този двубой. Днес сутринта в 8.45 часа, когато отивах на работа повече от 100 привърженици се бяха наредили на опашка, за да си купят билети. Това е един добър атестат за работата на треньорския екип. Минахме през доста трудности, готови сме да се борим за място в челото на таблицата", каза още Петър Пенчев.

Той взе отношение и по въпроса със забавените заплати на футболистите, които те получиха със закъснение от 20 дни.

“Забавените заплати не са проблем и това не се отрази върху тренировъчния процес и настроението на футболистите. За мен е по-важно да се намери решение на ситуацията заради изтичащите договори на някои от футболистите. С добрите си игра през пролетта, те са предизвикали интерес на други отбори. Ние много държим на тези момчета. Аз искам Ботев да бъде първи избор за тях за новите им контракти. Мислим и работим по селекцията, но какви футболисти ще привлечем, зависи от това каква ще бъде финансовата ситуация в клуба. През зимната пауза единствени в А група не привлякохме нови футболисти, но се представяме много добре. Ще работим много внимателно върху селекцията", каза още Пенчев.