Бившият нападател на Левски Петър Курдов разкри пред Гонг, че неговият син – Атанас, е бил наблюдаван от мениджъри на Селтик по време на турнира, в който младият талант обра всички индивидуални награди.

Юношите старша-възраст на „сините” заеха трето място на 37-то издание на силната международна надпревара "Йокохама къп" в немския град Острах.

„Имам информация от Емил Данчев, че по време на този турнир са го наблюдавали много сериозни мениджъри, в това число и човек от Селтик. Нищо обаче не става с магическа пръчка. Моето мнение е, че той трябва да се утвърди в първия отбор на Левски, а след това ако покаже качества да го продават”, сподели Петър Курдов.

„Мисля, че той има възможност за големи успехи в Левски, мисля, че той има възможностите да надмине някои сегашни футболисти”, похвали качествата на своя син бившият играч на „сините”, но и не спести критиките към него: „Ние коментираме постоянно неговото положение. Той малко се опитва да се скатава, не обича пулса да го удря във фонтанелата. Ако иска да има голямо бъдеще, трябва да работи много. На този ръст, който има в момента, ако качи още 4-5 килограма ще стане еталон за футболно тяло.”

Петър Курдов коментира и края на сезона за своя любим тим: „Всяко поколение си има своите хубави и лоши неща, но при сегашния отбор, това което се постигна - участието в Шампионската лига е наистина достойно.”

„Мисля, че първия отбор на Левски няма отбор, който да му се опре. Показателен беше мача срещу Литекс. Мъри показа, че отборът расте. 6:2 на „Герена” и да смачка Локомотив Сф на техния стадион – не подлежи на коментар”, допълни Петър Курдов.