Футболният ветеран Петър Курдов сподели пред Дарик радио, в предаването „Неслучайни срещи”, че Лотар Матеус не е бил подходящ вариант за националния отбор на България. Според него, Христо Стоичков, Любослав Пенев и Наско Сираков са фигури в родния футбол и трябва да имат по-сериозна роля в управлението му. Петър Курдов коментира и ситуацията с напрежението между Йордан Лечков и Димитър Бербатов.

„Първо, трябва да си погледнем държавата и обстановката, ние това го дъвчим от 20 години, но никаква промяна. Излишно е тук да казвам за школите, футболните паралелки ги няма, сега не знам на кой чакаме – на Лотар Матеус, който идва за една седмица преди мача, изклати някое и друго българско гадже и си заминава. Но виждаме, че това нещо няма как да доведе до добър край, защото нашето – собственото, си тежи на мястото”, сподели Петър Курдов.

„Мога много случаи да посоча, когато силни футболисти не са викани в националния отбор, защото под една или друга форма си позволяват да изкажат лично мнение. Точно това не се харесва на нашите – визирам Лечков. Това, че вкара гол на Германия, е безспорен факт, но до такава степен да критикуваш един такъв футболист като Бербатов, и да направиш така, че този човек да идва с неприязън в България, означава, че нещата не са само във футболистите, а и в самото ръководно тяло”, добави Курдов.

„Тук е моментът да кажа, че моят приятел Боби Михайлов, с който съм преживял какво ли не, е много мекушав човек. Аз му познавам и кътните зъби. Той ако иска да си заздрави нещата, просто трябва да тропне по масата. Там, където стане напечено, той не се появява пред камерите.”

„На нас ни трябва определено човек като Христо Стоичков, като Любо Пенев и като Наско Сираков, а ние ги имаме, а те стоят отстрани. Моят фаворит за националния отбор към момента е Христо Стоичков, защото той доби опит. Той има респекта и уважението на футболистите. Той е лидер и фактор. Любо Пенев също не е за подценяване, като треньор стои добре. Що се отнася до Наско Сираков – управленските му функции са безспорни. Много ще сбъркат, ако тези тримата не ги намесят в българския футбол”, добави Петър Курдов.

Цялото интервю на Петя Царевска с Петър Курдов можете да чуете в ефира на Дарик радио. Дебютното издание на предаването „Неслучайни срещи” е тази неделя, 2 октомври 2011 година, от 9.30 часа.