Помощник треньорът на Черноморец Бургас Петър Колев заяви, че в отбора има надежда, докато съществуват теоретични шансове за спасение.

„Имаме надежда, докато съществуват теоретични шансове за спасение. Ще направим всичко възможно да ги оползотворим. Ако нещата се решават с чисто футболни средства, шансовете ни не са малки“.

„По повод приказките по наш адрес за мача в Гоце Делчев, ние сме пратили запис от мача на съдийската комисия, но искам да ви кажа, че тяхната информация е, че ощетеният от съдията отбор, е бил нашия. Цялата ситуация от това да се говори около съдията и да се шуми, е създадена от Локомотив София. Не искам да изпадам в подробности, но лошото е, че в България сме свикнали крадеца да вика дръжте крадеца. Хората, които се занимават с уреждане на мачове и се ползват с подкрепата на съдии, те първи алармират за това нещо. Отборът на Черноморец и още 2-3 клуба в България играят феърплей, без абсолютно никакви задни мисли в мачовете и без уреждане на каквото и да било. Затова е изключително срамно и грозно да се хвърлят такива обвинения към нашия отбор“, допълни Колев.