Старши треньорът на Берое Петър Хубчев изрази мнение след класическия успех с 3:0 над Марек, че вторият гол е бил най-важният в мача за тима му.

„Един много важен мач за нас. Страшно важен като точково измерение. С оглед на загубените в последните мачове точки победата днес беше страшно важна за нас. Започнахме сковано, с грешки. Може би първите минути Марек беше по-активният тим. Преломният момент за мен беше вторият гол, паднал в най-подходящото за нас време. Второто полувреме след като се успокоиха момчетата показахме добър футбол. Един много мъжки двубой. Тежък терен, страшни сблъсъци, но аз повече се радвам като печелим такива двубои“ – каза Хубчев.

„Христов не е контузен. Трябва да се правят някои промени. Не бих казал, че това, че е бил резерва е причината за днешната победа. Може би на тежкия терен видяхме, че той като по-техничен футболист може би нямаше да се справи. Когато резултатът е окей, значи сме постъпили правилно. Както и когато загубим значи сме сгрешили“ – обясни той.

„От самото начало сме декларирали целите и не ги променяме – влизане в шестицата. Имаме според мен хубави шансове, но не сме си свършили работата. Сигурно някой от вас ще ме попита и е така – щяхме да я свършим ако бяхме победили в Хасково, но с оглед на футболистите, с които разполагаме ние – малко по-технични – които искат повече да държат топката такива терени, каквито, за съжаление, няма какво да се направи, не са подходящи за нас. Там загубихме много точки“ – допълни треньорът.

„Веско Пенев е контузен. Мисля, че ще бъде готов за началото на подготовката“ – каза още наставникът.

Специалистът допълни: „Винаги може да е по-добре. Като цяло организацията в нашия клуб е на добро ниво. Отношението на футболистите към тренировките и работата, мен ме задоволява. Винаги може да искаме повече обаче. Като знам как сме направили този отбор смея да кажа, че съм доволен от отношението и работата до тук. Можеше и по-добре да е. Основните грешки мисля, че ги направихме ние с някои наши действия.“

„Трансферите са нормални във футбола. Очакваме да се разделим с някои футболисти, както очакваме и да привлечем, но това ще бъде съобразено и с условията, които ние предлагаме и желанието на самите футболисти. Няма на всяка цена да търсим някои хора.“ – сподели Хубчев.

„Аз не знам да има конкретна оферта за Венцислав Христов. Мисля, че няма.“ – каза той.

„Берое и футболистите на Берое са много далеч от тези неща. Казвам го с цялата отговорност, с която мога. Имам 100% доверие, доколкото човек може да има на друг човек 100% доверие, на тези момчета, които са при нас. Ние сме много далеч от тези неща. Мнението ми на темата „черно тото“ съм казвал много пъти. Ако се разровите назад, ще видите колко пъти съм го казвал“ – завърши треньорът.