Треньорът на Левски Ясен Петров не спести критиките си по адрес на белгиеца Жанвион Юлу-Матондо, който на този етап разочарова.

ВИДЕО С ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ЯСЕН ПЕТРОВ ТУК!

„Нашата оценка е такава каквато и вие казвате. Това, което вие сте видели, сме го направили и ние. Очакванията към него са много по-големи. Да се надяваме, че ще покаже, защо е привлечен в Левски”, бяха част от думите на специалиста по адрес на Матондо, който „сините” привлякоха от Рода.

„На всеки футболист му трябва време за адаптация. Истината е, че той трябва бързо да се приспособи към изискванията на клуб, като Левски. Ние говорихме с него, че е играл за втория отбор, но изискванията в Левски са доста по-големи. Виждате, че му даваме шанс да играе на две позиции, но все още не оправдава очакванията”, сподели мнението си наставникът на Левски София.

Ясен Петров не беше категоричен, дали Матондо ще започне като титуляр в двубоя с Черноморец, но най-вероятно отново ще му се гласува доверие, както беше в столичните дербита с ЦСКА и Локомотив София.

Ако привличането на Матондо се окаже провал, това ще е втори такъв гаф на „сините”, след като и друго крило – Слори, не успя да се наложи в Левски.

ВИДЕО С ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА НА ЯСЕН ПЕТРОВ ТУК!