Бъдещето на Фабио Ешпиньо е различно от това на Лудогорец. Това заяви изпълнителният директор на тима Ангел Петричев на пресконференция в Смолян. 

"Имахме доста разговори да си поднови договора, но при него има други опции, желаем му успех.Той даде не малко за Лудогорец", добави Петричев. Той сподели още, че в момента се водят интензивни преговори с няколко големи имена на европейския футбол и вероятността да има трансфер с Жуниор Кайсара е доста голям. 

"Клуба водим преговори, за да постигнем максимално добрата цена за него, интереса е огромен, получаваме постоянно оферти и писма за него, в процес на преговори сме къде точно ще играе Кайсара, ще стане ясно до няколко дни. От доста време знаем, че по скоро той ще бъде трансфериран", допълни Петричев. 
Относно писанията, че има интерес към Георги Терзиев, изпълнителният директор заяви, че в клуба не са постъпвали официални запитвания за него и ги определи като не сериозни. 

Относно футболистите, които искат да привлече Лудогорец Петричев заяви, че е важно това да са футболисти, които старши треньора иска, такива, които да вдигнат класата на отбола . 

"Нашият принцип винаги е бил да не взимаме футболисти на всяка цена, от друга страна разполагаме с млади таланти, привличаме момчета от детско-юношеската школа“, добави изпълнителният директор.  

Все още не е ясно и бъдещето на капитана на отбора Владо Стоянов. 

"На този етап съм футболист на Лудогорец. Надявам се да се осъществи мой трансфер, чакам го от доста време, но ще дам на този етап всичко от себе си за клуба“, заяви Стоянов. Той не пожела да коментира, с кои клубове се водят преговори. „На този етап няма нищо конкретно, , не искам да се спекулира", заяви Стоянов. 

Лудогорец представи официално треньорския си щаб днес в Смолян. 

"Много съм щастлив, че съм в този клуб, дойдох тук за да се боря да спечеля шампионски титли, купи, и да влезем в груповата фаза на Шампионска лига“, заяви новият старши треньор Бруно Рибейро. 

"Имаме нужда от нови играчи – може би 3-4, но с ръководството ще ги обсъдим. Освен това все още не познавам всички играчи, чакам и националите", коментира португалският специалист. Според него ще се търси със сигурност нападател. 
Той не скри, че е имал и други предложения за работа от Англия, но предпочел Лудогорец, тъй като това е била най добрата оферта за него.  

Отборът от Разград ще бъдат в Смолян до 23 юни, като ден преди това ще играе контрола с ФК „Верея“. Предварително уговорената контрола с Евроколеж, за неделя пропада. 

От 26 юни тимът заминава на лагер в Австрия. Тимът има уговорени пет контролни срещи за втория етап от подготовката си. Първата е с ФК Красодар (Русия) на 28 юни, следват приятелски срещи с Университатия- Крайова (Румъния) – 1 юли, Локомотив – Москва (Русия) – 4 юли, Спартак-Прага (Чехия) – 7 юли и с Зенит - Санкт Петарбург (Русия)- 8 юли. И за петте мача вече има подписан договор и ще бъдат предавани по Нова Телевизия.