Изпънителният директор на Лудогорец Ангел Петричев заяви в ефира на Дарик радио, че Козмин Моци повече няма да се държи непристойно, както стори по време между разградчани и Литекс. Тогава румънецът показа неприлични жестове, а Петричев гарантира, че подобно поведение няма как да се повтори.

„Вижте аз съм голям фен на Стоичков. За мен той е кумир и винаги съм бил с интерес към неговите мачове. И това е въпреки пиперливия му език и въпреки средните пръсти. Моци сгреши, особено бе лошо това за подрастващите, които го харесват. Аз няколко пъти имах възможност да кажа, че тези жестове са неприятни първо заради възпитанието на децата, и след това заради напрежението на децата. Ние говорихме с Моци още на другия ден. Той не бе спал. Извини се. На Моци това повече няма да се случи. Аз гарантирам. Той е много дисциплинирам. Понякога гори в мача“, сподели Петричев.

„По традиция предварителните кръгове от европейските турнири ги играем в Разград. Мисля, че от новия сезон ще имаме много по-добри условия, с оглед подобренията и реконструкцията, която правим. Като цяло моята прогноза е, че ще получим разрешение да играем в Разград в предварителните кръгово“.

Колкото до младежката формация на „орлите“, която взе участие в Шампионската лига, шефът каза: „Очаквах повече благосклонност от българската журналистика за нашия младежки отбор. Ние преобладаващо играхме с 18-годишни срещу 19 годишни. Нашите деца буквално бяха хвърлени в устата на звяра. Децата на Базел са имали подобни резултати,когато са участвали в същия състав по същата причина. За мен това, че се получаваха такива резултати, не ме изненада. Защото знаехме срещу кого се изправяме. Но аз съм убеден, и запомнете какво съм ви казал – формация на Лудогорец ще се представи по различен начин, ако не тази година, то догодина“.

За идеите да се направи елитна група за 15-годишни, ръководителят обясни: „Не бих искал да говоря по тази тема, защото не съм аз най-компетентния по тази тема. От гледна точка на финансите това ще бъде тежест за клубовете. Но ако искаме да развиваме школите, няма как да стане. Няма как да развиваш детско-юношеския футбол без инвестиции в школата. Ние сме наясно, че инвестицията в юношите е дългосрочна. Започваме разширение на базата. Ние гледаме на това бъдещ план. Виждате на Литекс колко време им отне, мисля 10 години, за да вадят юноши не само за техния отбор, но и за трансфери в чужбина. Съвсем честно, те са едно от местата, които възприемаме за положителна практика. Даваме възможност на треньорите да пътуват в чужбина, да гледат как се развива там процесът. В базата на Реал Мадрид ни показаха абсолютно всичко. Те няма какво да крият. Осъзнават мисията си на един голям клуб“.

„Когато завършим Лудогорец Арена, условията за журналисти ще бъдат прекрасни. Ще приличат на тези по европейските стадиони“, завърши Петричев за амбициите на тима.