Финансовият директор на Локомотив Пд Иван Петлешков коментира лаконично недоволството на феновете и надписите, с които стадионът в парк „Лаута” осъмна днес.

„Не мисля, че това е начинът да се помогне на отбора. Признавам, че имаме проблеми и това се вижда от слабите ни резултати. Това не е начинът за комуникация. Подобен тим поведение може само да изостри положението в клуба”, заяви Петлешков.

Той коментира слабите резултати на отбора от началото на първенството с думите: „Проблемите са много и всички сме виновни за тях. Мисля, че у футболистите липсва мотивация, отношенията между някои от играчите са лоши. Освен това, лятната подготовка не бе направена по най-добрия начин. Не трябва да забравяме и малшанса, който ни преследва, защото ако вкарвахме 1/3 от положенията, си сега нямаше да сме в дъното на класирането.”

Иван Петлешков отрече звездата на Локомотив Даксон да Силва да е глобяван за пропуснатата подготовка, но заяви, че санкцията е неизбежна. „Не търсете причината за слабата игра на Даксон в глоба, защото такава не сме му наложили. Със сигурност той и другите чужденци, които закъсняха за подготовката, ще бъдат наказани. Подобни своеволия действат немотивиращо на отбора.”

Петлешков призна, че е възможно да настъпят промени в ръководството на Локомотив, но това ще се случи, само ако от тях има полза: „В близките дни въпросът ще бъде коментиран с Галя Топалова.”

Финансовият спец каза още, че Локомотив няма данъчни задължения. „Сумата, която бе публикувана, е от съставен акт от териториалната дирекция на НАП и ни съставиха във връзка с тематичните проверки на клуба. Ние вече го обжалваме. Имаме доказателства, подкрепящи тезата ни и вярвам, че актът ще бъде оттеглен.”