„Готвим се по най-сериозния начин. Ще се постараем да прибавим Суперкупата към нашата колекция”, заяви наставникът на Литекс Петко Петков преди утрешния финал на шампионите с Берое. Мачът е от 21 часа на националният стадион „Васил Левски”.

„Играем с носителя на Купата на България и не искам да определям фаворити в този двубой”, добави новият старши треньор на ловчанлии.

„Нормално е да има умора в някои от нашите играчи. При всички положения ще се наложи да направим промяна в състава ни. След като мине днес тренировката ще преценяваме”, каза още Петков.

„За Ивайло Петков и Александър Барт ще се решава в последния момент. Те вече направиха една тренировка, но все още имат да наваксват. Наистина в момента е тежко за играчите, но в началото на сезона винаги е такъв цикълът за нашия отбор. Това е нормално за Литекс. Затова имаме и повече футболисти, въпросът е да изберем най-свежите от тях за мача”, коментира проблемите в лагера на шампионите специалистът.

„Това е финал. Атмосферата и зарядът в такъв мач са съвсем различни. Ние ще разчитаме на нашите силни качества. Имаме по-добри футболисти, затова ще търсим офанзивен футбол и ще се стремим да спечелим мача”, категоричен бе Петко Петков.

„Въпросът със селекцията при нас винаги е отворен. Винаги се стремим да привлечем по-добри футболисти. Но на този етап – това са играчите, с които разполагаме”, завърши наставникът на Литекс.