Петима футболисти - Радослав Бачев, Мирослав Манолов, Михаил Лазаров, Янчо Андреев и Илиян Капитанов, твърдо отпадат за гостуването на Черно море в неделя на Калиакра, съобщиха от пресслужбата на варненския клуб. Първите трима са трайно контузени, Андреев се оплаква от болки в коляното, а Капитанов е с разтежение.

Останали играчи в лагера на Черно море са здрави. Футболистите проведоха една тренировка на стадиона под "Аспарухов мост" в петък, а след нея са на възстановяване. За събота се предвижда още една тренировка от 15 часа, след която ще стане ясна групата за мача и дали отборът ще бъде на лагер преди двубоя.

"Настроението на играчите е добро, оптимисти сме и отиваме за трите точки", заяви наставникът на Черно море Стефан Генов, цитиран от пресслужбата на отбора.

От клуба съобщиха още, че вратарят на Черно море до 17 години Георги Китанов е пазил на вратата на националния отбор в тази възрастова група в двете приятелски срещи срещу Сърбия. В момента състезателят пътува към Етрополе, където утре от 10.30 часа юношите на "моряците" до 17 години срещат Чавдар Етрополе в мач от Елитната юношеска група до 17 г.