След кацането на "сините" на израелска земя при паспортната проверка бяха временно взети документите на петима от групата. Властите в Израел направиха проверка на Саид Ибраимов, Исмаил Иса, мароканците Шакиб Бензукан и Йосуф Рабех и на Веселин Минев.

Докато за първите четирима имаше някакво обяснение, всички останаха учудени от задържането на паспорта на защитника Минев. По-късно се установи, че Веско Минев има в паспорта си печат от Судан и това е причина израелските власти да забавят неговото влизане в страната.

Петимата бяха задържани около един час и след проверка на документите до военното министерство на Израел им бе позволено да влязат в страната.

През това време останалите от отбора безпрепятствено преминаха граничния контрол и се отправиха към хотела в Ейлат. Единствено старши треньорът Станимир Стоилов и Цанко Цветанов останаха да изчакат петимата задържани.

След това всички се прибраха в курорта и от 19,30 часа Станимир Стоилов направи лека възстановителна тренировка за опознаване на терена, където в следващите 2 седмици шампионите ще тренират.