Локомотив София се наложи повече от убедително с 3:0 срещу Локомотив Пловдив в среща от 15-я кръг на А група. Столичните „железничари” превъзхождаха категорично своя съперник, който послужи повече за спаринг партньор, отколкото за него друго. Софиянци се върнаха в тройката на класирането, и са с две точки повече от Черноморец – 28, като утре „акулите” имат тежък мач като гост на ЦСКА. Локомотив Пд пък остана на дъното на подреждането, предпоследен, само с девет точки, след този последен есенен кръг в А група.

Локо София започна устремно, и Зоран Балдовалиев пропусна да открие още във втората минута. Той остана очи в очи с Кирил Акалски, но би над гредата. Малко по-късно дойде и може би най-чистото положение за гостите в целия двубой, когато Комленович удари рамката на Галев.

Решителна в мача се оказа 11-та минута, в която Фелисиен Сингбо бе изгонен. Той получи директен червен картон, след като останал последен в защита, спря Зоран Балдовалиев. Сингбо напусна терена, а Мартин Камбуров не успя да реализира от прекия свободен удар, но все пак тресна страничния стълб.

Домакините започнаха да се надпреварват да пропускат положение след положение, докато успеят да пробият сгъстената отбрана на „смърфовете”. Все пак в 36-та минута се случи най-логичното – Митев изведе добре Камбуров зад гърба на защитата на Локо Пд, опитният нападател отигра технично и прати топката в десния ъгъл на Акалски от 12-13 метра, топката се чукна в гредата и влетя във вратата. Камбуров се отчете с още един невероятен пропуск до края на полувремето, а нищо не се промени и след почивката.

В 55-та минута Асамоа центрира от единия ъгъл на наказателното поле на Локо Пд, топката бе отклонена с глава от защитник на "смърфовете", но попадна в другия ъгъл на пеналта в Митев, и той стреля точно в противоположния край на вратата на Акалски за 2:0.

Христо Златински се появи в игра в 65-та минута, и по-малко от десет минути след това успя да отбележи и трети гол за Локо Сф, от доста куриозно положение. Топката достигна до него на ъгъла на вратарското поле, Златински първо не успя да отиграе, падна на земята, но след това се изправи и се ориентира по-добре от защитата на Локо Пд, и копна кълбото над Акалски за класическия резултат.

До края на срещата Локо Сф продължи да натиска, и на четири пъти домакините удариха гредите около Кирил Акалски, но нямаха късмет да направят резултата по-изразителен. Димитър Илиев пък пропиля едно от малкото открили се пред Локо Пд положения точно в края на редовните 90 минути.