Нападателят на Петролул Плоещ Юнес Хамза вече е в България и в понеделник се очаква да официализира трансфера си в Ботев Пловдив, научи Гонг. Наши източници на аерогара София забелязаха тунизиеца да слиза от самолета от Истанбул, след което бе посрещнат от човек на "канарчетата".

В понеделник Хамза ще мине медецински прегледи в София и ако всичко с тях е наред, той ще подпише своя договор с Ботев. Пловдивчани вече са постигнали договорка с тима му Петролул Плоещ. Централният нападател ще бъде перлата в селекцията на "канарчетата", които вече привлякоха неговите съотборници Феребори Доре и Александру Бенга, играчите на Динамо Букурещ Сърджан Лукин и Александру Куртеан, както и бившият защитник на Левски Димитър Везалов.

Според румънските медии Ботев ще плати внушителната сума от 750 хиляди евро за трансфера, а Хамза ще получава по 20 хиляди евро на месец. През този сезон Хамза има 19 мача, в които е реализирал 12 гола.

Старши треньорът на Ботев Станимир Стоилов пък потвърди при завръщането на отбора в България, че сделката е почти финализирана: „При всички положения имахме разговори с клуба, до ден-два ще има яснота.“