Подготовката на Миньор Перник в турския курорт Анталия продължава успешно, а перничани са в очакване на първия си мач от серията контроли срещу японския Санфрече Хирошима, съобщи изпълнителният директор на клуба Пламен Атанасов.

Миньорци тренираха във фитнеса на 5-звездния хотел Кремлин (Кремъл), а по-късно от 19:30 часа на осветление и перфектен терен направиха първата си интензивна подготовка от лагера.

 

Христо Господинов и юношеския национал Даниел Златков тренираха по отделна програма, тъй като се възстановяват от контузии.

 

За спортно-техническото ръководство на Миньор е далеч по-важно съставът да се обиграе и новите попълнения да се впишат успешно в екипа на чуковете, отколкото да се гледат конкретните резултати от контролите, заяви на излитане от София старши треньорът Антон Велков.В турския курорт, миньорци имат осигурени перфектни условия за подготовка. В хотелския комплекс има и възможност за релакс и почивка на футболистите. На разположение на футболистите са алея за джогинг, зали за аеробика, както и зала боулинг, билярд и др. Модерен аквапарк и оборудван фитнес център са другите предимства на хотела.