Домакините от Поморие направиха всичко възможно контролата между отборите на Черноморец Бургас и Равда от 18 часа днес да се проведе на отлично подготвен терен.

Сериозен ресурс от хора с гребла, лопати и колички с луга от вчера завзе терена. Въпреки студеното време и дебелата снежна покривка в Поморие, зеленият терен днес по обяд бе основно почистен от бялата пелена.

Независимо от предстоящата контрола Красимир Балъков не изневери на своя стил и още в седем часа сутринта събуди футболистите, които направиха 45 минутно бягане. След закуската играчите продължиха с упражнения за сила, водени от опитния кондиционен специалист Трендафил Терзийски.



В отбора няма контузени футболисти и всички тренират на пълни обороти. Очаква се и в днешната контролна среща мениджърът на „акулите” да използва всички свои състезатели, както и в първия двубой срещу тима на Созопол, спечелен от бургаския тим с 5:0.

Мачът с Равда днес от 18 часа, отново предизвиква голям интерес сред привържениците на футбола в Бургас, Поморие и Равда, откъдето въпреки студеното време се очаква да пристигне добър брой привърженици на футбола.



В същото време работата на стадион Лазур продължава дори и в настъпилата „ледена епоха”. Принудителното спиране заради обилния снеговалеж трая само два дни. От днес техниката отново влезе на терена, въпреки че бялата покривка още не се е стопила, а температурите са минусови.

Според метеорологичните прогнози, снегът и ледът няма да изчезнат скоро, но сроковете задължават работниците да продължат дейността си и в трудните условия.

Черноморец Бургас планира да започне ползването на новия терен от началото на месец април, когато приема Левски в двубой от А група. Предните две домакинства от пролетния дял на шампионата - срещу Берое и Локомотив Мездра ще се играят най-вероятно в Сливен.

Офанзивата за подмяната на изкуствената трева на стадиона в Бургас с естествена започна на 27 декември. Над 400 рула със старото покритие бяха преместени в кампуса Гнездо на акули.

В момента на Лазур се копаят дренажни жили и се полагат отводнителни тръби. След това ще се премине към изпълнение на поливната инсталация, която включва 35 устройства за разпръскване. Към средата на февруари стадионът трябва да зеленее в новата трева.