Наставникът на Ботев Пловдив Петър Пенчев бе изключително развълнуван след победата над ЦСКА с 2:0 и класирането на тима му в първата шестица.

„Много го желаехме този успех. Развълнуван съм и съм много щастлив. Ботев е велик клуб и заслужава място в призовата тройка, а не само в шестицата. Финалните ми думи преди да излезем на терена бяха да играем за публиката Те са невероятни и ни подкрепят. Те са фактора, който до голяма степен ни кара да играем така“, заяви след мача Пенчев.

„Едно голямо благодаря на футболистите. Те показаха мъжество и характер и в трите мача. Трябва да се стремим да запазим това постоянство. То е много важно за нас и за всеки един футболист. Това трябва да стане основна наша черта. Искахме Момчил Цветанов да търси пространство зад централните защитници. Получи се и много сме доволни.“

„ЦСКА са гранд, имат отлични индивидуалности. Готвихме се за труден мач и така се оказа. Отбелязахме два гола, а през втората част успяхме да ги запазим. За нас беше много важно да играем подобни мачове., като днешния. За развитието на младите футболисти ще бъде от особено значение. Мисля, че след това, което направихме, единственото за нас е да се наслаждаваме на мачовете до края на първенството“, завърши наставникът на Ботев.