„Набива се на очи факта, че и в трите мача от първата шестица, които изиграхме, имаше решения съдийски, които повлияха на резултата. Не казвам, че са били умишлени, но искаме справедливост. Доказахме, че играем честно във всеки мач. Това са такива решения, която пряко или косвено влияят върху резултата и съответно и върху класирането. Затова апелирам за една обективност в предстоящия мач и останалите от първенството“, коментира старши треньорът на Ботев Пловдив Петър Пенчев преди двубоя с Берое.

Мачът от 26-я кръг на А група /Първа шестица/ е в събота, 18-и април от 17 часа и можете да го следите в Gong.bg, на живо с картина в Gong Play, по телевизия Diema Sport, както и да го слушате по Дарик радио.

„Готвим се нормално за предстоящото домакинство. Направихме в тези три мача, които изиграхме, добри срещи и спечелихме точки. За да имат стойност тези точки, които печелим навън, трябва да постигнем победа утре срещу Ботев. Работим в условията на малко време, но преодолявайки неприятностите, това е един опит, който ще ни е от полза, за да покажем нашите силни страни. Към това ще се стремим утре – атакуващ футбол и да зарадваме феновете. Това ще е и едно извинение за домакинската загуба от Литекс“, заяви още Петър Пенчев и продължи:

„Инез има разтежение, което дълго време лекува, Алекс Колев също не е не разположение. Инез си провежда лечение и е въпрос на време да се включи. Факт е, че в първата шестица от девет мача има само една домакинска победа. Трудно е и всеки се стреми към печеленето на точки. Ние залагаме на офанзивната игра. В най-скоро време ще има резултат от нашата игра.“

„Средствата са важни, но не са всичко. Дори в това време, в което имаше забавяне, момчетата показаха, че това не влияе по никакъв начин. Плюсът е, че сега нещата се нормализирани. Не съм се срещал още с представителите на сдружението, това предстои във вторник, а след това ще има и пресконференция. Имам нужда от всички футболисти, така че въпросите за продажба са към ръководството, но това е атестат за доброто представяне на играчите в първенството. Хората с изтичащи договори са Иршак и Стаховяк, Пламен Николов и Мариян Огнянов, както и Иван Цветков“, завърши Петър Пенчев.