Станислав Ангелов вече е в Котбус. 29-годишният български национал пристигна вчера вечерта в Берлин заедно с Димитър Рангелов. Скандалният защитник на Левски отлетя в 18.30 от София, за да се присъедини към отбора на Енерги, с който подписа договор до 2010 година без знанието на „сините”.

Тази сутрин бранителят трябваше да премине медицински прегледи в тима от Котбус. Съставът на Петер Зандер започва днес предсезонната си подготовка, въпреки това германският клуб освободи Ангелов от първите две тренировки, за да избегне евентуално наказание от Световната футболна централа. „Не искаме да застрашим добрата позиция, в която се намираме и затова ще изчакаме да получим разрешение”, каза пресаташето на Енерги Рони Герш.

Както е ясно, вчера тимът от Лаузитц се обърна за помощ към Германския футболен съюз. „Надяваме се, че добрите отношения между ГФС и БФС ще помогнат да постигнем разбирателство с Левски”, каза мениджърът Стефен Хайдрих. Ако и този ход не помогне, Енерги вече ще предприеме крайни мерки и ще се сезира ФИФА. Германците до последно ще се опитват да решат нещата по мирен начин.