Скандализиралият футболната общественост Станислав Ангелов изрази надежди, че Левски и Енерги Котбус ще се разберат относно неговото преминаване в тима от Бундеслигата.

В специално интервю за Гонг Пелето каза: ”Аз имам желание да играя в чужбина. Говорих с хората в Котбус, имам контакт с тях, но трябва двата клуба да се разберат”.
Станислав Ангелов каза, че е имал нещо в предвид и заради това е постъпил по този начин.

„Съжалявам, че се получи така. Нормално е ръководството да ми се сърди. Логично е да осъдят моята постъпка. Надявам се да се стигне до консенсус. Ужасно много се надявам всичко да придобие нормален вид”, призна националът.

Станислав Ангелов сподели, че вероятно президентът на клуба Тодор Батков му е обиден. По време на срещата между двамата Ангелов не е питал боса, дали му е сърдит.

Пелето се е видял и със Станимир Стоилов, но все още не е разговарял с другата силна фигура на „Герена”- Наско Сираков.

Станислав Ангелов помоли за разбиране и феновете на Левски. Като основна причина за преговорите с Енерги Котбус, футболистът изтъкна финансовите преимущества на тима от Германия. „Левски е голям клуб и институция за българския футбол, но разликата е финансова”, каза Ангелов.

Националът потвърди, че има специална клауза в договора, която му позволява да премине в друг клуб, но не пожела да разкрие конкретната сума.

Станислав Ангелов е бил в града от източната част на Германия заедно със свой адвокат, който движи делата му.