Капитанът на Левски Станислав Ангелов даде интервю за Гонг от лагера на „сините“ в Кипър. Опитният футболист сподели впечатленията си малко преди втората тренировка на отбора за деня.

„Чувствам се добре, а смятам, че и целият отбор е така. Най-важното е, че момчетата са здрави. Всички започваме да навлизаме във форма. На този етап сме малко тежички, но това е нормално. Лека-полека се освежаваме и ще подобрим състоянието си. Новите момчета бързо се вписват в колектива, който смея да твърдя е много добър. Сплотени сме, а обстановката за работа е много добра“, сподели Ангелов пред Гонг.

„В някои от последните мачове не играхме лошо, а и печелихме. Елиминирахме ЦСКА за Купата на България, което е хубаво. За Левски е важно винаги да печели. Чакаме с нетърпение мачовете и се готвим за тях“, добави Станислав Ангелов.

„Малко сме тромави на този етап, а и не знаем в какво състояние беше противникът ни на първата контрола в Кипър. Все още не сме свежи и пъргави, но това е нормално. Това ще се изчисти, а и в тази контрола игра почти целия отбор, което е типично за този етап. Още не е избистрен и съставът, който ще започне да играе съвсем скоро. Имам предвид, че резултатът не е толкова важен в този момент. Подготовката и натоварванията са напълно в реда на нещата. Не мога да преценя дали са по-тежки или по-леки. Тренираме това, което кажат треньорите и искат от нас. Надяваме се, че е за добро. Вярваме, че ще е така, ако трябва да бъда по-точен“, продължи капитанът на „сините“.

Ангелов коментира и привличането на Валери Божинов в Левски. „Сами знаете за колко качествен футболист става дума. Според мен, а и според самия него състоянието му е такова, че има къде да наваксва. Става дума за тренировъчния процес и игрови план. Много бързо го приехме в колектива. Отношението му, а и нашето към него е реципрочно. Момчето тренира и работи много добре. Надяваме се и вярваме, че е за добро. Неготово привличане е прекрасно за нас“, завърши Станислав Ангелов.