Футболистът на Берое Павле Ковачев заяви, че се надява заралии да отстранят ЦСКА за купата на България. Защитникът заяви пред BeroeOnline, че към него е имало интерес от Локомотив София и Славия, но е решил да продължи кариерата си в Берое.

- Как намираш състоянието на отбора?

- Трудно мога да кажа за всички футболисти, но конкретно за себе си мога да кажа, че се чувствам добре. Мисля, че това което целеше да постигне треньорът да натрупаме по-голяма физическа издръжливост или както се казва въздух в Турция успяхме да го направим, поне по себе си съдя. Мисля, че добре върви подготовката, няма контузени, нещо трайно или по-сериозно. Момчетата са здрави, не са разочаровани от нещо, няма повод за притеснение и мисля, че всички се чувстваме добре.

- Има сериозна конкуренция на твоят пост – централен защитник. Ти лично плашиш ли се или това може да те мотивира още повече?

- Конкуренция има, но по никакъв начин това не ме плаши. Това единствено може да е в мой плюс. Колкото е по-голяма конкуренцията толкова повече се изисква от мен. Така, че единствената ми цел е да давам най-доброто от себе си. Конкуренция или не аз съм длъжен да го правя във всяка една тренировка и във всеки един мач, така че е добре за мен

- След като през миналото лято се завърна в Берое имал си предложения и възможност да напуснеш клуба?

- Както ви казах преди да се върна в Берое влязохме в контакт с Илиан Илиев. По време на миналият сезон от Локо (София) и Славия се обадиха. Дори трябваше със Славия да имаме преговори, но просто личното ми желание бе да дойда тук. Говорихме с Илиан Илиев и той ми каза, че ако искам мога да съм му от полза. Такова бе и моето желание да се прибера тук. Имаше и от чужбина запитване, но на момента прецених, че моето място е в Берое и тук искам да бъда. Не съжалявам за това си решение. Щом съм го взел трябва да съм сигурен в него и да продължавам да го отстоявам.

- Има ли по-голямо спокойствие след гласуваната субсидия от страна на общината? По-спокойно ли е в съблекалнята и имате ли уверение, че финансовите проблеми от есента няма да ги има през пролетта?

- Както и през миналият полусезон имаме уверението на треньора, че се прави всичко възможно и, че се работи в интерес на клуба и футболистите. Щом той го е казал аз съм сигурен, че нещата ще бъдат наред. Относно финансовите трудности смятам, че няма да има проблеми за напред, поне така се надявам. Вече казах, че не съм дошъл за пари в Берое. Надявам се всичко да бъде наред.

- Къде според теб ще завърши Берое в "А" група и до къде ще стигне за купата?

- Много се радвам, че се паднахме с ЦСКА в Стара Загора за купата. Мисля, че разстоянието между двата мача за купата и първенство ще им се отрази доста негативно на тях. Имаме сили да ги отстраним, както и да постигнем добър резултат в първенството. Надявам се поне за купата да отстраним отборът на ЦСКА към който по една или друга причина имам лична претенция.